• Underside Slider 3
  • Natalia 001
  • Underside Slider 1
  • Underside Slider 2
  • Stemningsbillede 05

Hvordan laves en tandbro?

En tandbro kan laves og monteres, når du har mistet en eller flere tænder, som derfor skal erstattes fuldstændigt. Modsat tandkroner, der sættes på resterne af en tand eller på dele af en tand, monteres en tandbro fra en tand til en anden og dækker således over den eller de manglende tænder herimellem.

Sådan fungerer en tandbro

En tandbro laves oftest af en kombination af både metal og porcelæn. Når du skal have lavet en tandbro, laves den med bropiller, der monteres på tænderne ved siden af den mistede tand og mellemled, som udgør erstatningen for den eller de mistede tænder. Bropillerne i tandbroen bliver slebet til, og der formes porcelænsfacader, der passer til de tænder eller dele af tænder, som de skal monteres. Mellemleddet bliver ligeledes formet, så det bedst muligt ligner den tand, der var engang, og så det passer ind til resten af dit tandsæt. Herefter limes mellemleddet fast mellem bropillerne, således at der kommer en lille bro af tænder, der kan sættes fast i munden. Monteringen af tandbroen foregår med limning af bropillerne på de omkringsiddende tænder.

Sådan foregår behandlingen

De tænder, der skal fungere som bropiller, renses og udbedres for eventuel caries og slibes til, så de kommer til at passe til broen. I nogle tilfælde skal bropillerne dog skabes ved anbringelse af stifter, hvor tidligere tænders rødder har været. Når bropillerne er klar, laves broen ud fra scanninger af dine tænder. Det tager typisk et par uger at fremstille en tandbro. Når broen er klar, kan du prøve den på og har mulighed for at få rettet den til, så den passer perfekt. Først når du er tilfreds, monteres broen permanent og limes fast af tandlægen.

Har du brug for mere information om tandbroer og de mange muligheder, der er inden for området, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål om tandbroer og andre tandbehandlinger.

×