• Natalia 001
  • Stemningsbillede 05
  • Underside Slider 3
  • Underside Slider 1
  • Underside Slider 2

Kirurgiske indgreb ved visdomstænder og rodspidsamputationer

Har du problemer med dine visdomstænder eller betændelse i en rodspids, tilbyder vi at behandle med kirurgiske indgreb.

Kirurgisk fjernelse af visdomstænder og rodspidsamputationer er behandlinger, vi ofte udfører på klinikken. Alle vores kirurgiske indgreb foretages fuldstændig smertefrit.

Operativ fjernelse af visdomstænder

Visdomstænder er de sidste tænder i tandrækken. Hos nogle mennesker forbliver tænderne i kæben og kommer aldrig frem i munden, mens de hos andre vokser enten fuldstændig eller delvist frem. Det er særligt tilfælde, hvor visdomstænder kun vokser delvist frem i munden, der giver anledning til kirurgiske indgreb.

Hvis dine visdomstænder ligger vandret i kæben og påvirker dine andre tænder, er det en god idé at få dem fjernet. Det skyldes, at de kan skubbe til din tandstilling. Ligger visdomstænderne vandret i kæben kan de også være vanskelige at rengøre, hvilket kan gå ud over de omkringliggende tænder.

Hvis der ikke er plads til dine visdomstænder i munden, kan deres frembrud forårsage smerter eller decideret tandpine. Også her er det bedst at fjerne dem.

Visdomstænder i overmunden kan typisk fjernes ved simpelt tandudtræk. Visdomstænder i undermunden har derimod mange gange mere komplicerede placeringer, og derfor kan operation være nødvendigt.

Ved en operativ fjernelse af en visdomstand lægges et snit i tandkødet, således at der etableres adgang til såvel tandkronen- som roden. Det kan være nødvendigt at dele tanden i flere dele. Når tanden er hevet ud, sys tandkødet sammen.

Visdomstaender 01
Visdomstaender 02

Rodspidsamputation – når almindelig rodbehandling ikke er nok

Du skal have lavet en rodspidsamputation, hvis du har en tand med infektion omkring rodspidsen. Vi starter altid med at forsøge at fjerne infektionen med en almindelig rodbehandling, men hvis ikke dette lykkes, og en ny rodbehandling heller ikke giver et tilfredsstillende resultat, vil vi gå videre til at foretage en rodspidsamputation.

Denne behandling er et kirurgisk indgreb, der foretages under lokalbedøvelse. Vi indleder med at lægge et snit i tandkødet. Gennem dette snit borer vi et lille hul i knoglen, således at vi får adgang til tandrødderne. Herefter fjerner vi rodspidsen på den tandrod, der er inficeret af bakterier. Derudover udrenser vi også det omkringliggende inficerede væv.

Når rodspidsen er fjernet, fylder vi roden op med en fyldning af plast eller cement. Dette forsegler tandroden. Afslutningsvist lægger vi et par enkelte sting.
Varigheden af dette kirurgiske indgreb afhænger af kompleksiteten og tandens placering.

Bestil tid her

×